V četrtek, 12. decembra 2019, smo izpeljali zaključek tradicionalnega vsešolskega projekta Novoletno druženje s temo Ti, jaz, mi – skupnost, ki je bil uvod v božično-novoletne praznike ter namenjen staršem in drugim obiskovalcem.

V projektu so sodelovali vsi učenci in učitelji šole ter nekateri starši.

Prireditev se je pričela že pred šolo, kjer so se učenci četrtega in petega razreda združili v mogočen zbor in pod vodstvom svojih učiteljic pripravili pravi mini božični koncert. Da bi bilo vse popolno, so nastop pospremile prve letošnje snežinke. Druženje s starši so po nastopu nadaljevali v svojih oddelkih.

Na vhodu šole je starše in druge obiskovalce pričakala glasbena dobrodošlica našega zborčka oziroma učencev na instrumentih in balerin.

Učenci prvega, drugega, tretjega, šestega in sedmega razreda so pripravili ustvarjalne predstavitve in prijetno druženje s starši v svojih učilnicah. Učenci 1. c in 6. b so staršem predstavili tudi novi projekt Šolski prijatelj, ki poteka med vsemi oddelki prvega in šestega razreda ter jih povezuje.

Učenci osmega razreda so izpeljali dobrodelno-podjetniške dejavnosti, tako kot veliko let doslej: stojnice z izdelki, kot so nakit, izdelan s 3D tiskalnikom, lesena držala za mobilne telefone, v šoli izdelane domače marmelade, hidrolati, voščilnice in drugo. Izpeljan je bil tudi srečelov z različnimi dobitki ter seveda tradicionalna kavarna v veliki telovadnici, kjer so se gostje lahko okrepčali s pijačo in različnimi dobrotami ter v miru poklepetali ob strežbi naših osmošolcev.

Učenci 6. a oddelka so skupaj z učitelji in ravnateljico in pod vodstvom mentoric odigrali čarobno predstavo Čarovnik iz Oza, v kateri so združili igro, ples, petje, scensko in likovno umetnost. Za svoj odličen nastop so bili nagrajeni z dolgim aplavzom.

Letos prvič so bili učenci devetega razreda vpeti v pomoč mlajšim pri oddelčnih predstavah, dobrodelno-podjetniških dejavnosti, pripravi predstave in razstav, na ta način z njimi delili svoje dolgoletne izkušnje v projektu ter bogatili skupnost OŠ Trnovo.

Cela šola je bila elegantno okrašena v duhu praznikov z inovativnimi likovnimi izdelki naših učencev.

Tudi letos je novoletno druženje spremljal pester program, čudovito praznično ozračje, v katerega je bila odeta šola, veselje, s katerimi smo pričakali svoje goste, in zadovoljstvo, s katerim so naši gostje zapustili druženje.

mag. Đulijana Juričić, vodja projekta

 

Dostopnost