Meseca februarja je učence obveznega izbirnega predmeta Francoščina obiskala animatorka Clara Picart s Francoskega inštituta v Ljubljani. Francozinja Clara je popestrila pouk francoščine z izvedbo zabavnih in ustvarjalnih delavnic, učenci pa so na ta način prišli v neposredni stik s francoskim jezikom in kulturo, saj so delavnice v celoti potekale v francoščini.

Učenci 8. in 9. razreda so se na delavnici »Ghost of your souvenir« spoznali s serijo fotografij (del razstave »Escape, potovanje v osrčje digitalnih kultur« v prostorih Računalniškega muzeja v Ljubljani) in v francoščini predstavili znamenitosti na fotografijah, nato pa so na vsaki izmed njih poskušali najti skritega »duha«. Spoznali so tudi nekaj francoskih izrazov, povezanih s kompozicijo fotografije, nato pa še sami v zabavnih pozah pozirali pred objektivom fotoaparata.

Učenci 7. razreda pa so v okviru delavnice »Les mascottes« spoznali maskoto prihodnjih olimpijskih iger, ki bodo leta 2024 potekale v Parizu, in jo poskusili rešiti iz ujetništva skozi igro »escape game«. Ali vam uspe najti maskoto na eni izmed fotografij?

Učenci so se na koncu delavnic posladkali še s francoskimi sladkimi dobrotami, vsak učenec pa je v dar prejel tudi svojo knjižico oziroma osebni dnevnik učenja francoščine.

Saša Vidmar, učiteljica francoščine

Dostopnost