Zadnji “resni” dan pouka v šolskem letu, ki se izteka, so se učenci 3.a in 3.b razreda posvetili okolju in predvsem trajnostnim korakom vsakega posameznika v poletnem obdobju.

Priprava na tekmovalni kviz je potekala v oddelku podaljšanega bivanja pod mentorstvom Mojce Furlan, v sodelovanju z obema razredničarkama.

Za ogrevanje so učenci reševali knjižno uganko, ki je opozarjala na ravnanje z živalmi na obali. V tekmovalnem kvizu so nastopili predstavniki obeh razredov, ki so odgovarjali na vprašanja iz področja morskega, gozdnega in travniškega/vrtnega ekosistema.

Vsi tekmovalci (na sliki) so se odlično odrezali in si prislužili krasne nagrade, revije Ciciban, Moj planet ter obeske za ključe v obliki tačke.
Sporočilo našega srečanja je, da je narava zelo dragocena za naše življenje. Opozoriti smo želeli na pravilno vedenje na obali na morju, na obrežju rek in drugih vodotokov. Z živalmi, ki sodijo v morje, se ne igramo, temveč jih opazujemo od daleč. Morski ježki, morske zvezde, rakovice in druge živali sodijo v morje, ne odnašajmo jih na obalo, kjer poginejo v mukah. Za sabo nikoli ne puščajmo odpadkov. Ločene odnesimo v dobro zatesnjene zabojnike. Več informacij najdete tukaj.

Mladi si želimo lepo naravno okolje.

Mojca Furlan, učiteljica podaljšanega bivanja

Dostopnost