V okviru mednarodnega projekta Talking Kites around the World smo se pridružili številnim učencem in dijakom iz celega sveta, ki jim je mar za prijetne razmere v katerih naj bi živeli otroci in mladi iz celega sveta, za razvijanje naših medkulturnih kompetenc in socializacijo.

 Z učenci smo se pogovarjali o otrokovih pravicah in dolžnostim, ki so bile prvič zapisane že pred drugo svetovno vojno in so na žalost marsikje kršene, brali knjige in pisali pesmi na temo svobode, ljubezni in prijateljstva. Pri projektu so učenci izdelali  zmajčke, ki so leteli visoko in nosili sporočila z lepimi mislimi, ki so se njim zdele pomembne, da jih sliši cel svet: mir, ljubezen, družina, pravica do igre in brezskrbnosti, pravica do šolanja in še bi lahko naštevali.

Zapisane otroške misli prenesene v pesmi v angleščini krasijo avle naše šole.

Letos so se projekta udeležili učenci 1.b, 3., 4. in 5. razreda s svojimi razredničarkami in učiteljicami angleščine. V 6.b pa sta sodelovala učiteljica angleščine in učitelj tehnike in tehnologije.

Tekom projekta je prevladovalo prijetno vzdušje. Nekateri zmajčki so bili bolj ubogljivi in leteli višje kot drugi, vsi nasmehi in veselje na obrazih naših učencev pa je bilo neprecenljivo.

Z vami delimo to lepo izkušnjo.

Merita Korenica, koordinatorica iEARN projekta

Dostopnost